Därför ska du välja automatisk biltvätt hos Waxy

Väljer du att tvätta din bil hos Waxy får du inte bara ett skinande rent resultat. Du sparar också in dyrbar tid, såväl som på onödiga utgifter.

Innehåll

Facebook
LinkedIn

Är automatisk biltvätt bra eller dåligt?

I Sverige har marknaden för automatisk biltvätt länge varit eftersatt, jämfört med centrala och södra Europa. Branschen domineras fortfarande av bensinbolagen, där portaltvätt och gör-det-själv-hallar är de vanligaste alternativen.

Därför är automatisk biltvätt ett mycket bra alternativ:

  • Hög effektivitet – du slipper köa
  • Total automatik – du lämnar bara över nycklarna
  • Mycket miljövänligt – allt vatten renas med Waxys rengingsverk

Det som gör Waxys biltvätt så bra är kapaciteten, med högteknologiska tvättgator som kan ta emot uppemot 100 bilar i timmen. Du slipper köa, lämnar bara över nycklarna till Waxys serviceinritkade personal, medan du väntar på att få din bil rengjord – något som endast tar 7 minuter(!) för en utvändig biltvätt. Detta till ett pris av 99 kronor, vida överlägset konkurrenterna gällande kostnad, resultat och effektivitet.

Automatisk biltvätt med 8 olika moment 

Under biltvätten som äger rum i en 70 meter lång tvättgata, ingår 8 olika moment för att din bil efteråt ska se ut som ny igen. Det ger ett överlägset resultat vad gäller automatisk biltvätt. Lägger du till 200 kronor, får du även en personlig förtvätt av instegslister, avfettning och högtryckstvätt – dessutom med personlig eftervård.

Att kombinera automatisk biltvätt med manuell bilvård ger ett särskilt bra resultat, som går under namnet Waxy Plus – allt för bara 299 kronor.

Är automatisk biltvätt bra eller dåligt för miljön?

Med hjälp av den senaste tekniken kan automatisk biltvätt vara mycket bra för mijön. Kärnan i Waxys miljötänk är högteknologiska reningsverk i samtliga anläggningar. Det innebär att 100 procent av allt vatten som används i biltvätten renas. På så vis kan vattnet ledas tillbaka till det kommunala avloppet, utan någon skadlig miljöpåverkan.

För att garantera en så hållbar biltvätt som möjligt, använder Waxy endast Svanenmärkta rengöringsmedel. Svanenmärkta produkter ställer höga krav på klimatpåverkan, såväl som skadliga ämnen för den enskilda människan.

Biltvätt på egen hand – mycket dåligt för miljön

Vid självtvätt är det väldigt svårt att se över sin egen kemikalieförbrukning. Det vill Waxy ändra på, genom att garantera en så bra miljövänlig och automatisk biltvätt som det bara går.

Självtvätt utgör faktiskt en mycket stor miljöpåverkan, eftersom väldigt många privatpersoner låter tvättvatten och kemikalier ledas tillbaka till vårt gemensamma avloppssystem – utan att vattnet renats överhuvudtaget.

Automatisk biltvätt bra för samhället i stort

Med anledning av detta skulle det gagna hela samhället på ett miljömässigt plan, om fler valde att tvätta sin bil i miljöanpassade tvättanläggningar, likt Waxy moderna biltvättar. 

Det finns således ett stort miljöintresse i att flytta de biltvättar som sker på villauppfarten och andra platser till tvätthallar av senaste teknik, där miljön står i centrum.

Det mest kostnadseffektiva sättet att skapa miljövinster är att alltså att stoppa hemmatvättandet. I andra hand är det att höja nivån på de tvättar som i dag inte klarar kommunernas riktvärden. Därför är Waxys tvättanläggningar med egna reningsverk ett svar mot det klimathot som självtvätten innebär.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer…