Lackförsegling

En lackförsegling ger lacken på din bil en härdad yta som skyddar mot mängder av yttre påfrestningar.

När du är ute på vägarna utsätts din bil för dagliga potentiella risker från solljus, hårt väder, studsande grus och stenar, med mera – faktorer som en lackförsegling skyddar mot.

från 2 999:-

Förläng livslängden, glansen
samt djupet på din lack.

Waxy Standard – skinande ren exteriör på endast 7 minuter

Skydda din nya bil direkt

Med lackförsegling på en ny bil bevarar du dess ursprungliga skick i högre utsträckning. Dessutom är lackskiktet väldigt tunt på många nya bilmodeller, vilket har gjort att lackförsegling numer ofta erbjuds i samband med köp av ny bil. Detta eftersom det skyddar mot både rost och repor.

Innovativ och skonsam biltvätt med högtryckstvättar av senaste teknik

Bevara nybilskänslan med lackförsegling

Alla bilägares dröm är naturligtvis att behålla nybilskänslan så länge som möjligt. En konservering av lacken är därför tveklöst en investering som också kan höja andrahandsvärdet. Bilens lack innehåller mängder av små porer, som riskerar att släppa igenom UV-strålning, vägsmuts och surt nedfall, vilket kan leda till att lacken bryts ner och blir matt ­– något som kallas för oxidation, en kemisk reaktion där ämnen i lacken avger elektroner.

Vad kostar en lackförsegling?

Vi på Waxy erbjuder två prisalternativ för lackförsegling:

  • Lackförsegling 1K, som ger ett grundläggande skydd och kostar från 2 999 kronor
  • Lackförsegling 2K, som bidrar till ett mer omfattande skydd som håller längre, till ett pris från 5 999 kronor.

Hur länge håller en lackförsegling?

Vår lackförsegling fungerar som ett kraftigt skydd för lacken, genom en oerhört hård hinna som håller i flera år – delvis beroende på yttre omständigheter.

Vad är lackförsegling?

Lackförsegling är en keramisk teknik som har många fördelar framför vanligt vax. Det skyddar nämligen inte bara lacken, utan även aluminiumfälg, detaljer i plast och glas – beroende på dina önskemål. Keramiken utgör en hård skyddande hinna som behåller lackens glans, djup och lyster.

Skyddar mot skadliga kemikalier

På Waxy använder vi oss bara av skonsamma Svanen-märkta kemikalier när din bil tvättas, men om du vänder dig till andra aktörer som använder skadliga ämnen, kan lacken drabbas – något som vår lackförsegling ger skydd mot.

Anledningen till att skyddet blir så bra är att bindningen mellan förseglingen och den ursprungliga lacken är extremt hållfast. Så till den milda grad att den endast kan avlägsnas på mekanisk väg, med ett mycket starkt skydd som följd.

Du slipper tvätta bilen lika ofta

Därutöver avvisar keramiskt lackskydd smuts och vatten. Du behöver alltså inte tvätta bilen lika ofta efter en lackförsegling, något att ta med i beräkningen om priset verkar avskräckande till en början.

Lackförsegling – mer än bara skydd för lacken

En väl genomförd lackförsegling hos Waxy innebär inte bara att lackens färg och lyster bevaras, utan att den även förhöjs med ytterligare glans och djup. Det faktum att stora biltillverkare rekommenderar lackförsegling visar på att det verkligen fungerar. Många av dagens moderna bilmodeller har ofta en porösare lack än vad som var fallet förr i tiden, det försvårar lackbehandling av nya bilar.

Kom till oss för konsultation gällande rätt lackskydd

Marknaden för lackbehandling växer starkt i Sverige eftersom det bevarar bilens andrahandsvärde och kan till och med förhöja det. Väljer du lackförsegling hos Waxy får du ett noggrant lackskydd, med hög effektivitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Behöver du konsultation kring vilket skydd som lämpar sig för just din bil, är du mer än välkommen att besöka våra anläggningar.

Vi erbjuder följande service:

  • Lackförsegling Stockholm
  • Lackförsegling Södertälje
  • Lackförsegling Norrtälje
  • Lackförsegling Uppsala

Olika typer av lackförsegling

Det finns många olika sätt att skydda lacken på sin bil. Metoderna går bland annat under namnen lackskydd, lackförsegling och lackkonservering. Antingen läggs ett keramiskt skydd på lacken, eller så skyddas den med lager av vax. Vi på Waxy erbjuder flera olika lösningar för att skydda bilens olika delar mot yttre påfrestning. Förutom lackförsegling erbjuder vi glasförsegling, fälgförsegling, plastförsegling och strålkastarförsegling.

  • En glasförsegling innebär att glasrutorna förses med ett skydd baserat på ett flouropolymer. Det motverkar exempelvis smuts, insekter och is från att fastna på glaset. Dessutom rinner regn av lättare, samtidigt som reflektioner minskar vid körning i mörker. En glasförsegling har en hållbarhet på 1 år eller 2000 mil.
  • En fälgförsegling ger ett långvarigt skydd mot exempelvis bromsdamm, kemikalier och andra orenheter, samtidigt som fälgarna blir mycket lättare att rengöra.
  • En plastförsegling skyddar all genomskinlig plast i bilen och ökar dess transparens. Dagens bilar har många detaljer i plast, såsom lister, dörrhandtag, med mera. Med en väl genomförd plastförsegling motverkas blekning av plasten.
  • Strålkastarförsegling är en försegling av strålkastare som bland annat skyddar lyktglas från UV-strålar, lösningsmedel, kemikalier och orenheter.

Sipp vaxa bilen med lackkonservering hos Waxy

Att vaxa bilen själv är ett slitsamt och tidsödande arbete, som sällan ger ett lika hållbart skydd som en professionell lackförsegling. Om du likt många andra bilägare varken har ork eller tid för att vaxa bilen själv flera gånger per år, vänder du dig med fördel till oss för ett fläckfritt resultat. Våra bilvårdare har lång erfarenhet av polering och lackförsegling, för att ge din bils lack en perfekt finish med långvarigt skydd och konservering.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer…