Lackförsegling

En lackförsegling ger lacken på din bil en härdad yta som skyddar mot mängder av yttre påfrestningar.

När du är ute på vägarna utsätts din bil för dagliga potentiella risker från solljus, hårt väder, studsande grus och stenar, med mera – faktorer som en lackförsegling skyddar mot.

Waxy Standard – skinande ren exteriör på endast 7 minuter

Skydda din nya bil direkt

Med lackförsegling på en ny bil bevarar du dess ursprungliga skick i högre utsträckning. Dessutom är lackskiktet väldigt tunt på många nya bilmodeller, vilket har gjort att lackförsegling numer ofta erbjuds i samband med köp av ny bil. Detta eftersom det skyddar mot både rost och repor.

Innovativ och skonsam biltvätt med högtryckstvättar av senaste teknik

Bevara nybilskänslan med lackförsegling

Alla bilägares dröm är naturligtvis att behålla nybilskänslan så länge som möjligt. En konservering av lacken är därför tveklöst en investering som också kan höja andrahandsvärdet. Bilens lack innehåller mängder av små porer, som riskerar att släppa igenom UV-strålning, vägsmuts och surt nedfall, vilket kan leda till att lacken bryts ner och blir matt ­– något som kallas för oxidation, en kemisk reaktion där ämnen i lacken avger elektroner.

Vad kostar en lackförsegling?

Vi på Waxy erbjuder två prisalternativ för lackförsegling:

  • Lackförsegling 1K, som ger ett grundläggande skydd och kostar från 2 999 kronor
  • Lackförsegling 2K, som bidrar till ett mer omfattande skydd som håller längre, till ett pris från 5 999 kronor.

Hur länge håller en lackförsegling?

Vår lackförsegling fungerar som ett kraftigt skydd för lacken, genom en oerhört hård hinna som håller i flera år – delvis beroende på yttre omständigheter.

Vad är lackförsegling?

Lackförsegling är en keramisk teknik som har många fördelar framför vanligt vax. Det skyddar nämligen inte bara lacken, utan även aluminiumfälg, detaljer i plast och glas – beroende på dina önskemål. Keramiken utgör en hård skyddande hinna som behåller lackens glans, djup och lyster.

Skyddar mot skadliga kemikalier

På Waxy använder vi oss bara av skonsamma Svanen-märkta kemikalier när din bil tvättas, men om du vänder dig till andra aktörer som använder skadliga ämnen, kan lacken drabbas – något som vår lackförsegling ger skydd mot.

Anledningen till att skyddet blir så bra är att bindningen mellan förseglingen och den ursprungliga lacken är extremt hållfast. Så till den milda grad att den endast kan avlägsnas på mekanisk väg, med ett mycket starkt skydd som följd.

Du slipper tvätta bilen lika ofta

Därutöver avvisar keramiskt lackskydd smuts och vatten. Du behöver alltså inte tvätta bilen lika ofta efter en lackförsegling, något att ta med i beräkningen om priset verkar avskräckande till en början.