Motortvätt

Med regelbunden motortvätt förlänger du din bils livslängd, samtidigt som själva tvätten i fortsättningen går mycket fortare om motorn hålls på en någorlunda ren nivå.

Waxy Standard – skinande ren exteriör på endast 7 minuter

Motortvätt till ett överkomligt pris

Vi på Waxy erbjuder motortvätt till ett pris på endast 695 kronor, för att du ska få möjlighet att kontinuerligt rengöra din motor – även om något enstaka tillfälle också kan göra mycket nytta. Här ingår bland annat avspolning av motorn och torkning under motorhuven.

Innovativ och skonsam biltvätt med högtryckstvättar av senaste teknik

En investering för framtiden

Att hålla motorn ren är en investering för framtiden. Motorrummet blir inte bara snyggare och fräschare, utan rost hålls även borta. Du får också en bättre översikt kring delar som eventuellt bör bytas ut eller repareras, medan miljön under motorhuven blir behagligare att se över.

Motortvätt innebär många fördelar

I vissa fall kommer motorn dra jämnare och avgasvärdena bli bättre efter en motortvätt, samtidigt som du minimerar risken för brand. Genom att inkorporera motortvätt i det allmänna underhållet, ökar du av naturliga skäl din bils andrahandsvärde. Med tanke på vårt låga pris för motortvätt, kan det handla om många tusenlappar som sparas in i slutänden.

Miljövänlig biltvätt som lever upp till hårt satta krav på miljöfarliga kemikalier

Många räds att tvätta motorn själva

För många bilägare framstår tvätten av bilmotorn som komplicerad och riskfylld, bland annat eftersom det finns en hel del känsliga elektroniska komponenter. Det gäller främst lite äldre modeller, eftersom moderna motorer i hög utsträckning isolerar de mest ömtåliga motordelarna.

Innan motortvätt måste motorn vara sval

Innan tvätten inleds måste motorn vara sval, annars kan avfettningen i produkten som du använder för motortvätt brännas vid, med följande missfärgningar på plastdetaljer och andra känsliga material.

Dessutom bör fördelarlock, generatorer och eldetaljer täckas över med någon form av skydd innan du drar igång din motortvätt. Om du är osäker rekommenderar vi att du låter oss på Waxy göra grovjobbet.

Smutsiga motorer riskerar att skada bilen

Vid en viss gräns kan allt för många orenheter vara skadligt för motorn, något som självklart påverkar prestandan och dessutom utsläppet av avgaser, som kan bli ännu mer miljöfarliga. Därför är det viktigt att vid upprepade tillfällen genomföra vanliga motortvättar, såväl som mer genomgående invändiga motortvättar.

Vad är invändig motortvätt?

Att göra en invändig motortvätt är ännu svårare och kräver i många fall specialiserad kunskap. Innanför förbränningsmotorn uppstår konstanta påfrestningar, där avlagringar, sot och smuts hela tiden bildas i kamrar och cylindrar.

Även om den klibbiga motoroljan är till för att plocka upp allt smuts och damm som letar sig sin in i motorn, förblir vissa mängder kvar. Därför är en invändig motortvätt nödvändig med jämna mellanrum.