Motortvätt

Med regelbunden motortvätt förlänger du din bils livslängd, samtidigt som själva tvätten i fortsättningen går mycket fortare om motorn hålls på en någorlunda ren nivå.

från 699:-

Avspolning av motorn och torkning
under motorhuven

Waxy Standard – skinande ren exteriör på endast 7 minuter

Motortvätt till ett överkomligt pris

Vi på Waxy erbjuder motortvätt till ett pris på endast 699 kronor, för att du ska få möjlighet att kontinuerligt rengöra din motor – även om något enstaka tillfälle också kan göra mycket nytta. Här ingår bland annat avspolning av motorn och torkning under motorhuven.

Innovativ och skonsam biltvätt med högtryckstvättar av senaste teknik

En investering för framtiden

Att hålla motorn ren är en investering för framtiden. Motorrummet blir inte bara snyggare och fräschare, utan rost hålls även borta. Du får också en bättre översikt kring delar som eventuellt bör bytas ut eller repareras, medan miljön under motorhuven blir behagligare att se över.

Motortvätt innebär många fördelar

I vissa fall kommer motorn dra jämnare och avgasvärdena bli bättre efter en motortvätt, samtidigt som du minimerar risken för brand. Genom att inkorporera motortvätt i det allmänna underhållet, ökar du av naturliga skäl din bils andrahandsvärde. Med tanke på vårt låga pris för motortvätt, kan det handla om många tusenlappar som sparas in i slutänden.

Miljövänlig biltvätt som lever upp till hårt satta krav på miljöfarliga kemikalier

Många räds att tvätta motorn själva

För många bilägare framstår tvätten av bilmotorn som komplicerad och riskfylld, bland annat eftersom det finns en hel del känsliga elektroniska komponenter. Det gäller främst lite äldre modeller, eftersom moderna motorer i hög utsträckning isolerar de mest ömtåliga motordelarna.

Innan motortvätt måste motorn vara sval

Innan tvätten inleds måste motorn vara sval, annars kan avfettningen i produkten som du använder för motortvätt brännas vid, med följande missfärgningar på plastdetaljer och andra känsliga material.

Dessutom bör fördelarlock, generatorer och eldetaljer täckas över med någon form av skydd innan du drar igång din motortvätt. Om du är osäker rekommenderar vi att du låter oss på Waxy göra grovjobbet.

Smutsiga motorer riskerar att skada bilen

Vid en viss gräns kan allt för många orenheter vara skadligt för motorn, något som självklart påverkar prestandan och dessutom utsläppet av avgaser, som kan bli ännu mer miljöfarliga. Därför är det viktigt att vid upprepade tillfällen genomföra vanliga motortvättar, såväl som mer genomgående invändiga motortvättar.

Vad är invändig motortvätt?

Att göra en invändig motortvätt är ännu svårare och kräver i många fall specialiserad kunskap. Innanför förbränningsmotorn uppstår konstanta påfrestningar, där avlagringar, sot och smuts hela tiden bildas i kamrar och cylindrar.

Även om den klibbiga motoroljan är till för att plocka upp allt smuts och damm som letar sig sin in i motorn, förblir vissa mängder kvar. Därför är en invändig motortvätt nödvändig med jämna mellanrum.

Fräschare motorrum genom att tvätta motor i bil

Att tvätta bilens motor med jämna mellanrum tillhör den allmänna skötseln. Det blir en betydligt mer behaglig upplevelse att öppna motorhuven om motorn tvättas då och då av riktiga proffs. Regelbunden motortvätt fräschar både upp bilen och ger den längre livslängd. Eftersom proceduren kring att tvätta sin motor kan vara tidsödande och krånglig för ovana händer, lämnar du med fördel över arbetet till oss på Waxy. Vi använder endast skonsamma produkter som vårdar om motorn utan att belasta miljön.

Effektiv och skonsam motortvätt hos Waxy

Behöver du konsultation inför tvätt av bilens motorrum är du välkommen att besöka någon av våra anläggningar. Efter en snabb besiktning framgår det tydligt om bilens motor behöver tvättas. Våra bilvårdare har lång erfarenhet av motortvätt, med service på följande anläggningar:

  • Motortvätt Stockholm
  • Motortvätt Uppsala
  • Motortvätt Norrtälje
  • Motortvätt Södertälje

Motortvätt steg för steg

Så här går en motortvätt till, steg för steg:

  • Se till så att motorn är kall
  • Beroende på modell och hur pass ny bilen är, kan elkomponenter såsom generator behöva täckas med plast.
  • Avfettning av motorn med skonsamma och miljövänliga produkter, som effektivt tar bort olja och fettavlagringar utan att skada motorns gummidetaljer och packningar.
  • Motorn spolas rent med vatten, eventuellt under högtryck
  • Motorrummet torkas torrt med hjälp av lufttryck

Waxy levererar motortvätt för just din bil

Moderna motorer är vanligtvis tillräckligt isolerade för att kunna avfettas och rengöras med vatten, utan att några komponenter behöver täckas under arbetet med exempelvis plast och maskeringstejp, vilket ofta var fallet förr. Efter avfettningen går det till och med att skölja motorn under högtryck på lite lägre styrka eller med visst avstånd.

Motortvätt för nya såväl som äldre bilar

För äldre fordon bör man vara mer försiktig och vi på Waxy anpassar alltid vår motortvätt efter just din bils förutsättningar, för ett skinande rent resultat som inte sliter på motorn. Alla nya bilar kommer med guider för hur dess motor ska tvättas och skötas om på rätt sätt.

Fördelen med att vända sig till våra professionella bilvårdare är att tvätten går snabbt och effektivt, till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Du spar in både tid och pengar och medan du väntar bjuder vi på kaffe.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer…