Bilrekond

Som namnet antyder syftar bilrekond, eller bilrekonditionering som är det fullständiga ordet, till att ge bilen sitt ursprungliga skick tillbaka.

Oavsett hur noggrann du är med den allmänna skötseln, kommer troligtvis en bilrekond tills sist behövas om du vill återfå den där härliga nybilskänslan, både invändigt och utvändigt.

från 3 995:-

Komplett helrekonditionering,
polering och vaxning.

Hel bilrekonditionering, polering och vaxning – från 3 995 kronor

Så fungerar en bilrekond

Bilrekond är en utförlig rengöring av din bil som kan delas in i yttre respektive inre moment. Eftersom utsidan och insidan utsätts för olika typer av påfrestningar, samtidigt som deras egenskaper skiljer sig åt markant, erbjuder vi på Waxy invändig såväl som utvändig bilrekond till ett fördelaktigt pris.

En hel bilrekonditionering kostar från 3 995 kronor och innefattar en mycket noggrann rengöring där bilen poleras och vaxas, för att sedan fräschas upp inuti med hjälp av en effektiv lufttryckspistol.

Innovativ och skonsam biltvätt med högtryckstvättar av senaste teknik

Utvändig bilrekond

Ute på vägarna utsätts din bil för dagliga potentiella risker från bland annat UV-strålning, snö, regn samt studsande grus och stenar, vilket kan skada lacken och medföra smuts. Därför är ofta smart att vänta till vårkanten då de allra värsta ovädren förhoppningsvis ligger bakom en, innan det är dags att slå till på en utvändig bilrekonditionering.

När det kommer till exteriören avfettar vi därför först din bil, för att lösa upp all fet smuts, tjära, salt, med mera – som av naturliga skäl uppstår vid bilkörning. När ytorna är rena vaxas och poleras bilens lack, för att ta bort repor och samtidigt ge djup, lyster och glans till dess kulör, så som den såg ut i nyskick.

Gör en bilrekond innan lackförsegling

Det bästa är att lackförsegla din bil när den är helt ny, eftersom nybilskänslan då bevaras under en längre tid. Men det går också utmärkt att försegla lacken i efterhand. Då är det dessförinnan smart att låta oss utföra en bilrekond, för att ge bilen sin ursprungliga glans tillbaka och därpå ge den det där extra hållfasta skyddet som en lackförsegling medför.

Miljövänlig biltvätt som lever upp till hårt satta krav på miljöfarliga kemikalier

Invändig bilrekond

Innan vi genomför en invändig bilrekond bör du rensa bilen på lösa saker. Detta eftersom vi gör en djuprengöring av bilens interiör med hjälp av en lufttryckspistol kallad Tornado, som tar bort smuts och damm mycket effektivt, medan golvmattor plockas ur för att tvättas. Dessutom rengörs alla plastdetaljer, paneler, lister, bilklädsel, dörrkarmar och eventuellt läder.

Miljön i fokus

Vi på Waxy har stort miljöfokus, vilket rent konkret innebär att vi endast utför biltvätt med Svanen-märkta kemikalier, där höga krav ställs på ekotoxicitet och nedbrytbarhet. För att skona din lack vid vår bilrekonditionering använder vi endast de mest skonsamma medlen och de mest innovativa metoderna, i syfte att ge din bil sin forna glans tillbaka, samtidigt som vi värnar om miljön.

Så tycker kunderna om Waxys rekond för bil

Redan efter kort tid på den svenska marknaden för biltvätt och rekonditionering för bil har Waxy fått tusentals positiva omdömen från nöjda kunder i hela Stockholm, Uppsala, Norrtälje och Södertälje. Waxys mål är att expandera med anläggningar över hela landet.

Många bilister som tagit hjälp av Waxy lyfter exempelvis fram:

 • Prisvärdheten på vår rekonditionering
 • Den höga kvaliteten för att rekonda sin bil
 • Trevlig och hjälpsam personal
 • Snabbt och effektiv rengöring
 • Bilen blir som ny efter en rekond

Positiva omdömen för rekonditionering av bil hos Waxy

När det kommer till kvalité slår ingenting kundernas egna beskrivningar av vår verksamhet. Här är endast ett axplock av alla positiva betyg från bokadirekt.se, där många hyllar vår service.

 • ”Överträffade mina förväntningar. Fantastiskt genomförd invändig rekond. Tack!”.
 • ”Proffsiga & vänliga samt utförde underverk såväl invändigt som utvändigt på en mkt smutsig bil/Tack”.
 • ”Alltid bra. Varje gång vi lämnar in bilen så blir vi förvånade över hur de kan få bilen att se ut som ny. Hur får de bort bort smutsen från den luddiga golvmattan? Det är för mig ett mysterium, men strunt i mina hjärnspöken. Rent blir det och vi kommer återkomma. Keep up the good work.”.

Rekond för bil med sätessanering och pälsdjurssanering

En rekonditionering ska innebära att din bil i stort sett blir som ny. Därför beräknas priset på vår rekond efter fordonets nuvarande skick. Allt för att du ska få en oöverträffad rengöring med exempelvis ozonbehandling och sätessanering vid behov.

Om du vill få bort dålig lukt i bilen från till exempel rök, mögel, djur och annat, behandlar vi odören genom ozon, som bryter ned den dåliga lukten. Först identifierar vi källan till den dåliga lukten och rengör därefter området ordentligt.

Skräddarsydd bilrekond efter dina behov

Ofta är det just interiören som kräver störst omsorg och vi anpassar naturligtvis vår bilrekonditionering efter klädselns material. Oavsett om dina säten är klädda i syntet eller läder, fixar vi rengöringen med perfekt finish. Med en djuprengörande vattentvätt av bilens textilsäten får vi exempelvis bort fläckar och annat.

Helrekond i Stockholm med omnejd

Vår helrekond i Stockholm, Uppsala, Norrtälje och Södertälje innebär en mycket grundlig rengöring och städning av din bil, vilket återskapar nybilskänslan och ger en fräschare interiör.

Vår service innefattar:

 • Rekond bil Stockholm
 • Rekond bil Uppsala
 • Rekond bil Norrtälje
 • Rekond bil Södertälje

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer…