Bilrekond

Som namnet antyder syftar bilrekond, eller bilrekonditionering som är det fullständiga ordet, till att ge bilen sitt ursprungliga skick tillbaka.

Oavsett hur noggrann du är med den allmänna skötseln, kommer troligtvis en bilrekond tills sist behövas om du vill återfå den där härliga nybilskänslan, både invändigt och utvändigt.

Hel bilrekonditionering, polering och vaxning – från 3 450 kronor

Så fungerar en bilrekond

Bilrekond är en utförlig rengöring av din bil som kan delas in i yttre respektive inre moment. Eftersom utsidan och insidan utsätts för olika typer av påfrestningar, samtidigt som deras egenskaper skiljer sig åt markant, erbjuder vi på Waxy invändig såväl som utvändig bilrekond till ett fördelaktigt pris.

En hel bilrekonditionering kostar från 3 450 kronor och innefattar en mycket noggrann rengöring där bilen poleras och vaxas, för att sedan fräschas upp inuti med hjälp av en effektiv lufttryckspistol.

Innovativ och skonsam biltvätt med högtryckstvättar av senaste teknik

Utvändig bilrekond

Ute på vägarna utsätts din bil för dagliga potentiella risker från bland annat UV-strålning, snö, regn samt studsande grus och stenar, vilket kan skada lacken och medföra smuts. Därför är ofta smart att vänta till vårkanten då de allra värsta ovädren förhoppningsvis ligger bakom en, innan det är dags att slå till på en utvändig bilrekonditionering.

När det kommer till exteriören avfettar vi därför först din bil, för att lösa upp all fet smuts, tjära, salt, med mera – som av naturliga skäl uppstår vid bilkörning. När ytorna är rena vaxas och poleras bilens lack, för att ta bort repor och samtidigt ge djup, lyster och glans till dess kulör, så som den såg ut i nyskick.

Gör en bilrekond innan lackförsegling

Det bästa är att lackförsegla din bil när den är helt ny, eftersom nybilskänslan då bevaras under en längre tid. Men det går också utmärkt att försegla lacken i efterhand. Då är det dessförinnan smart att låta oss utföra en bilrekond, för att ge bilen sin ursprungliga glans tillbaka och därpå ge den det där extra hållfasta skyddet som en lackförsegling medför.

Miljövänlig biltvätt som lever upp till hårt satta krav på miljöfarliga kemikalier

Invändig bilrekond

Innan vi genomför en invändig bilrekond bör du rensa bilen på lösa saker. Detta eftersom vi gör en djuprengöring av bilens interiör med hjälp av en lufttryckspistol kallad Tornado, som tar bort smuts och damm mycket effektivt, medan golvmattor plockas ur för att tvättas. Dessutom rengörs alla plastdetaljer, paneler, lister, bilklädsel, dörrkarmar och eventuellt läder.

Miljön i fokus

Vi på Waxy har stort miljöfokus, vilket rent konkret innebär att vi endast utför biltvätt med Svanen-märkta kemikalier, där höga krav ställs på ekotoxicitet och nedbrytbarhet. För att skona din lack vid vår bilrekonditionering använder vi endast de mest skonsamma medlen och de mest innovativa metoderna, i syfte att ge din bil sin forna glans tillbaka, samtidigt som vi värnar om miljön.