Tvätta ofta – det förlänger livet på bilen

Konstigt är det, vi städar hemma hela tiden men bilen, den får rulla ostädad vecka efter vecka…

Innehåll

Facebook
LinkedIn

En bra regel är att tvätta bilen åtminstone en gång i månaden om du använder den varje dag, men givetvis är det upp till dig hur ofta du väljer att tvätta.

Lack kan ta skada av vägsalt

Snart är hösten här. När det snöar och är minusgrader den ena dagen och soligt och plusgrader den andra, då tar det inte lång stund innan din bil blir smutsig. Slasket som stänker upp fastnar både på och under din bil. När smutsen torkar på lacken kan man ofta se saltet som vita partier i smutsen. Saltet gör att våra bilar slits fortare och därför bör du inte vänta för länge med att tvätta din bil under vintern. Bilens lack kan också ta skada och mattas av om du låter saltet och smutsen sitta kvar för länge.

Smutsig bil kan ge böter

En annan viktig anledning till att tvätta bilen är att en smutsig bil syns sämre i mörkret, eftersom lacken, lamporna och registreringsskyltarna tappar sin reflekterande förmåga. En alltför smutsig och oläslig registreringsskylt kan dessutom ge böter om polisen stoppar dig.

Tvätta gärna bilen en extra gång om du vill att den ska hålla sig i bra skick längre. Det är en bra investering då den får längre livslängd.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer…